Slowcooker appeltaart dessert

door Esther
Slowcooker Appeltaart

Dit heerlijke nagerecht met appels uit de slowcooker, kwam ik tegen op Pinterest. De lezers van mijn nieuwsbrief konden er al een beetje eerder van genieten, maar nu kan iedereen dit recept voor dit heerlijke appeltaart dessert maken. Ik heb het originele recept een beetje aangepast. Ik vond dat cranberries en een beetje vanillesuiker het recept helemaal af zouden maken. Daarnaast heb ik de hoeveelheden suiker en honing wat verminderd. De appel en cranberries zijn al zoet genoeg.

Appeltaart in de slow cooker

Misschien verbazingwekkend, maar je maakt deze appeltaart in de slowcooker. Een ideale manier om de lekkerste gerechten te stoven en garen zonder dat je er naar om hoeft te kijken. In Amerika al jaren bijna standaard in de keuken, maar in Nederland zie je de slowcooker ook steeds meer. Normaal gesproken bereid je in de slowcooker stoofschotels, langzaam garend vlees, soepen en sauzen. Maar dit recept bewijst dat je ook nagerechten prima in de slowcooker kunt maken.

Deze slowcooker appeltaart is niet zo zwaar als gewone appeltaart en daarom ideaal als nagerecht. Je kunt de bloem en bakpoeder vervangen door zelfrijzend bakmeel. Je gebruikt hier in dat geval dan ook 250 gram van. Eet het met een beetje vanillesaus (of vanillevla) of zelfs met een toefje slagroom.

Slow cooker apple crumble of appeltaart dessert?

Dit appeltaart dessert wordt ook wel apple crumble of apple cobbler genoemd. Een nagerecht dat niet te netjes en precies hoeft en ideaal is om voor een groep eters te maken. Iedereen kan lekker opscheppen uit de schaal en genieten van zijn eigen schaaltje appeltaart. En als je nog appels over hebt maak dan deze lekkere appelcake of een havermout appel ontbijt uit de slowcooker.

Digitale uitgave Slowcooker Kookboek

Meer recepten in het digitale slowcooker kookboek!

In het slowcooker kookboek van Gezin over de Kook vind je nog veel meer recepten. Een aantal bekende, vertrouwde recepten zoals slowcooker erwtensoep of stoofpeertjes, maar ook veel gloednieuwe recepten die niet op mijn blog staan (en daar ook niet op komen) zoals Zwitsere sukade. Bestel hem nu en je kunt het kookboek direct downloaden.

Slowcooker appeltaart dessert

0.0 van 0 stemmen
Porties

8

porties
Voorbereidingstijd

15

minuten
Kooktijd

3

uren 
Totale tijd

3

uren 

15

minuten

Maak dit heerlijke warme appeltaart dessert makkelijk in je slowcooker.

Kook modus

Dit houdt het scherm aan

Ingrediënten

  • 250 gram bloem

  • 135 gram suiker en 50 gram suiker

  • 3 theelepels bakpoeder

  • 1 theelepel zout

  • 115 gram koude roomboter

  • 235 ml melk

  • 3 appels, geschild en in blokjes gesneden (ik gebruikte Elstar)

  • 150 gram cranberries

  • 2 sinaasappels, geperst of 200 ml sinaasappelsap

  • 150 gram honing

  • 1 zakje vanillesuiker

  • 2 eetlepels boter, gesmolten

  • 1 theelepel kaneel

Bereiding

  • Meng de bloem, 135 gram suiker, bakpoeder en zout in een grote kom. Wrijf de boter met je handen in het mengsel tot het op broodkruimels lijkt. Dit kan je natuurlijk ook in de keukenmachine doen.
  • Roer de melk door het mengel tot het net gemengd is.
  • Vet de bodem en zijkanten in van de slowcooker. Schep het beslag op de bodem van de slowcooker en verspreid gelijkmatig. Verdeel de in blokjes gesneden appels gelijkmatig over het beslag. Verdeel daarna de cranberries over de appels.Slowcooker Appeltaart_2
  • Meng het sinaasappelsap, honing, gesmolten boter, de rest van de suiker, de vanillesuiker en kaneel in een kom. Giet dit mengsel over de appels.
  • Leg een schone theedoek over de bovenkant van de slowcooker, leg het deksel erop. Dit zorgt er voor dat de condens niet van het deksel opnieuw in de slowcooker loopt. Zet de slowcooker op “hoog” en wacht 2-3 uur tot de appels gaar zijn.Slowcooker Appeltaart_3
  • Serveer warm. Lekker met een beetje vanillesaus.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @gezinoverdekook op Instagram

Lekker recept?

Volg @gezinoverdekook op Pinterest

Altijd op de hoogte?

Volg Gezin over de Kook op Facebook

Slowcooker Appeltaart

Pinterest slowcooker appeltaart dessert
Bewaar dit recept op Pinterest

14 reacties

Renée 21 september 2016 - 17:39

Heel erg nat, volgende keer het recept maar aanpassen. Strakjes proeven.

Antwoord
Esther 21 september 2016 - 22:29

Hij hoort ook niet stevig te zijn zoals een echte appeltaart, maar meer smeuïg. Ik weet niet hoe nat het bij jou geworden is, maar anders misschien iets meer bloem gebruiken.

Antwoord
Carla 10 januari 2017 - 21:02

Het was heerlijk……………..top recept. Ik heb er alleen iets minder honing ingedaan.

Antwoord
Esther 10 januari 2017 - 21:07

Hallo Carla,

Goed om te horen dat het je gesmaakt heeft! Wij smullen er ook regelmatig van. En je kan natuurlijk altijd variëren met de honing of andere ingrediënten.

Groetjes

Esther

Antwoord
Hetty Lubbers 11 januari 2018 - 20:24

Lijkt me heerlijk! Appeltaart liefhebbers hier dus dit lijkt een leuke variatie. Hoe groot is de slowcooker die je hebt gebruikt?
Ik heb nl.een kleintje dus denk ik na over verminderen van de hoeveelheden.

Antwoord
Esther 11 januari 2018 - 20:32

Het is ook zeker superlekker Hetty! Mijn Slowcooker is 6,5 liter, maar hij is uiteraard alleen op de bodem gevuld met het mengsel. Afhankelijk van de inhoud van jouw slowcooker kun je dus inderdaad overwegen om het recept bijvoorbeeld te halveren.
Ik hoor graag wat jullie van dit recept vonden als je het gemaakt hebt.

Antwoord
Ellen 8 november 2020 - 15:13

Superlekker! Minder suiker cranberries gebruikt.

Antwoord
Esther 8 november 2020 - 18:35

Goed om te horen Ellen. Geniet er van!

Antwoord
Ria 10 november 2020 - 14:51

Vaak wordt een crockpot met bakpapier bekleed om gebak te maken. Hoeft dat hier niet omdat het er toch niet in zijn geheel uit hoeft?

Antwoord
Esther 10 november 2020 - 15:02

Hallo Ria,

bedankt voor je reactie en je hebt inderdaad gelijk. Bakpapier is hier niet nodig omdat je dit dessert uit de slowcooker in de schaaltjes schept. Je kunt bakpapier gebruiken om je slowcooker wat schoner te houden natuurlijk, maar dit gerecht is geen echte taart die je er in zijn geheel uit haalt. Succes met het maken van dit lekkere dessert!

groetjes

Esther

Antwoord
Henny 5 april 2022 - 15:49

Ik moet hem nog proeven. Ben benieuwd. Nu heb ik een vraag. Wij zijn maar met zijn tweetjes en dan is het best veel. Kan het restant misschien ingevroren worden?

Antwoord
Esther 5 april 2022 - 15:53

Hai Henny, dat wordt vast smullen! Ik kan me voorstellen dat het voor twee personen misschien wat veel is. Hoewel ik het zelf niet geprobeerd heb, kan het wel ingevroren worden. De structuur kan dan iets veranderen, maar de smaak zal nog steeds lekker zijn!

Antwoord
Aukje 10 januari 2024 - 00:35

Zijn het gedroogde cranberries?

Antwoord
Esther 10 januari 2024 - 09:15

Hai Aukje, dit zijn inderdaad gedroogde cranberry’s. In veel supermarkten liggen die bij de rozijnen en krenten of bij de bakafdeling.

Antwoord

Laat me weten wat je van dit recept vindt.

Misschien vind je dit ook leuk: