Dit heerlijke nagerecht kwam ik tegen op Pinterest. De lezers van mijn nieuwsbrief konden er al een beetje eerder van genieten, maar nu kan iedereen dit recept maken. Ik heb het originele recept een beetje aangepast. Ik vond dat cranberries en een beetje vanillesuiker het recept helemaal af zouden maken. Daarnaast heb ik de hoeveelheden suiker en honing wat verminderd. De appel en cranberries zijn al zoet genoeg.

Misschien verbazingwekkend, maar je maakt deze appeltaart in de slowcooker. Een ideale manier om de lekkerste gerechten te stoven en garen zonder dat je er naar om hoeft te kijken. In Amerika al jaren bijna standaard in de keuken, maar in Nederland zie je de slowcooker ook steeds meer. Normaal gesproken bereid je in de slowcooker stoofschotels, langzaam garend vlees, soepen en sauzen. Maar dit recept bewijst dat je veel meer kan.

Deze slowcooker appeltaart is niet zo zwaar als gewone appeltaart en daarom ideaal als nagerecht. Je kunt de bloem en bakpoeder vervangen door zelfrijzend bakmeel. Je gebruikt hier in dat geval dan ook 250 gram van. Eet het met een beetje vanillesaus (of vanillevla) of zelfs met een toefje slagroom.

Slowcooker appeltaart

Slowcooker appeltaart 1Ingrediënten:

250 gram bloem
135 gram suiker en 50 gram suiker
3 theelepels bakpoeder
1 theelepel zout
115 gram koude roomboter
235 ml melk
3 appels, geschild en in blokjes gesneden (ik gebruikte Elstar)
150 gram cranberries
2 sinaasappels, geperst of 200 ml sinaasappelsap
150 gram honing
1 zakje vanillesuiker
2 eetlepels boter, gesmolten
1 theelepel kaneel

Bereiding:

Meng de bloem, 135 gram suiker, bakpoeder en zout in een grote kom. Wrijf de boter met je handen in het mengsel tot het op broodkruimels lijkt. Dit kan je natuurlijk ook in de keukenmachine doen.

Roer de melk door het mengel tot het net gemengd is.

Slowcooker appeltaart 2Vet de bodem en zijkanten in van de slowcooker. Schep het beslag op de bodem van de slowcooker en verspreid gelijkmatig. Verdeel de in blokjes gesneden appels gelijkmatig over het beslag. Verdeel daarna de cranberries over de appels.

Meng het sinaasappelsap, honing, gesmolten boter, de rest van de suiker, de vanillesuiker en kaneel in een kom. Giet dit mengsel over de appels.

Slowcooker appeltaart 3Leg een schone theedoek over de bovenkant van de slowcooker, leg het deksel erop. Dit zorgt er voor dat de condens niet van het deksel opnieuw in de slowcooker loopt. Zet de slowcooker op “hoog” en wacht 2-3 uur tot de appels gaar zijn.

Serveer warm. Lekker met een beetje vanillesaus.

Slowcooker appeltaart

Print Friendly, PDF & Email
Deel deze blogpost: