We hebben allemaal wel eens van die dagen dat je geen idee hebt wat je als avondeten voor je gezin gaat maken. Geen recept in je hoofd, de voorraadkast is nagenoeg leeg en pizza staat nu ook niet op je verlanglijstje. Wat is het dan heerlijk als je in de vriezer nog het één en ander hebt liggen dat je zo in de pan kunt gooien en kunt opwarmen. Dat kan een hele maaltijd zijn, of meerdere 1-persoonsmaaltijden, wij noemen dat dat restjesdag. De kinderen vragen zelfs wanneer we weer een restjesdag hebben!

Maar niet alleen de kliekjes kun je in de vriezer bewaren, nog veel meer beperkt houdbare voedingsmiddelen kun je langere tijd in de vriezer bewaren. Altijd handig wanneer je van een ingrediënt maar een klein beetje hoeft te gebruiken en de rest anders weggooit. Ik heb een lijstje voor je gemaakt met bekende en minder bekende producten die je gewoon in de vriezer kunt bewaren. Heb je zelf nog ideeën of tips? Laat het me weten in een reactie! Ik ben benieuwd hoe jij dat in jouw huishouden doet

invriezen

Mozzarella

Een zakje mozzarella kaas kan je in de vriezer prima bewaren. Handig omdat het in de koelkast minder lang houdbaar is. Laat het even in de koelkast ontdooien voor gebruik.

Gember

Meestal heb je maar een klein stukje gember nodig in een gerecht. Bewaar de rest van de gember in de vriezer, dan kun je er een stukje afraspen als je het nodig hebt.

Geraspte kaas

Ik bewaar altijd een zakje geraspte oude kaas in de vriezer, ideaal voor over de pasta en dan hoef je het niet eens te ontdooien! Gewoon zo er overheen strooien en tegen de tijd dat jij je eerste hap spaghetti neemt, is de kaas al ontdooid door de warme saus.

Bananen

Maak je wel eens smoothies? Dan is ingevroren banaan ideaal. Neem rijpe bananen, schil ze en snijd ze in stukjes. Doe dat in een diepvrieszakje en vries dit in. Elke keer dat je wat nodig hebt haal je de gewenste hoeveelheid uit het zakje.

Kruiden

De meeste kruiden kun je goed invriezen, vooral de steviger soorten zoals rozemarijn en tijm zijn erg geschikt. De meer kwetsbare soorten zoals basilicum, bieslook en peterselie kun je fijnsnijden en met een beetje water in een ijsblokjesbakje invriezen. Je kunt zo zelfs je eigen mengsels maken die je makkelijk aan je soep of saus kun toevoegen.

Deeg

Deeg voor bijvoorbeeld koekjes kun je prima in de vriezer bewaren. Maak er een rol van en je kunt de koekjes hieraf snijden en zo in de oven doen! Perfect voor onverwacht bezoek. Deze macademia chocolate chip cookies zouden hier zeer geschikt voor zijn.

Paprika

Paprika is vaak erg goedkoop op de markt, maar een hele kilo maak je niet in één keer op. Snijd de paprika in kleine blokjes en doe deze in een diepvrieszak. Zo kun je altijd een handje paprika blokjes door je macaroni doen als je het nodig hebt.

Print Friendly, PDF & Email
Deel deze blogpost:
Facebook
Twitter
Pinterest