Ik vind het zo vreemd, regelmatig hoor ik om mee heen dat tosti’s ongezond zouden zijn en dat kinderen beter een gewone boterham kunnen eten. Maar waarom is dat dan? Een broodje met ham en kaas kan wel, maar een tosti niet? Een tosti is datzelfde broodje, minus de boter, en dan tussen een tosti-ijzer. En ik kan je verzekeren deze voegt echt geen geheime calorieën of andere rare ongezonde stoffen toe aan dat broodje. Oké een tosti helemaal zwart laten worden is inderdaad niet zo gezond, maar dat lijkt me logisch. En een tosti eet je over het algemeen met een beetje ketchup en ook dat is van alle sauzen zo ongeveer de gezondste die je kunt kiezen. Dus wie weet waarom een tosti ongezond voor kinderen zou zijn, mag het zeggen.

Maar goed nu ik het toch over tosti’s heb, dacht ik laat ik weer een paar nieuwe recepten plaatsen die zowel kinderen als volwassenen lekker vinden. Ik heb namelijk al een paar lekkere variaties op mijn blog hier en hier, maar daar kunnen er best nog meer bij. Enne deze tosti’s zijn gegarandeerd net zo gezond als een gewoon broodje met dezelfde ingrediënten, beloofd!

Krentenbol tosti

 

Krentenbol met kaas tosti

Dit is zo’n lekkere tosti en het doet me denken aan vroeger. We aten wel eens een krentenbol met kaas en mijn vader kwam op het briljante idee om deze tussen het tosti-ijzer te leggen. Het zoete van de krentenbol en het hartige van de kaas beiden verwarmd is een onweerstaanbare combinatie!

Tosti Brie Honing en Walnoten

Brie, honing en walnoten zijn dikke vrienden van elkaar en deze combinatie slaagt altijd. Ik beleg een volkoren brood met plakjes brie, doe daar wat gehakte walnoten over (dat eet wat makkelijker dan hele) en besprenkel het met vloeibare honing. Andere boterham er op en tussen het tosti-ijzer. Als het broodje klaar is kun je er eventueel nog wat rucola tussen doen, dat maakt het lekker fris.

Tosti Kaas Ananas Kerrie

Nog een gauwe ouwe tosti, maar terug van weggeweest. Want wie kent het stokbroodje Hawaii nou niet? Favoriet bij veel kinderen als lunch in een restaurant en nu dus als tosti. Beleg een boterham met kaas, leg er stukjes ananas op en bestrooi met kerrie. Andere broodje er op en roosteren maar! Extra tip: eventueel kun je onder de kaas nog een plakje ham leggen.

Print Friendly, PDF & Email
Deel deze blogpost: