De meeste ouders hebben er wel mee te maken: kinderen die geen of beperkt groenten lusten. En misschien ben jij ook zo iemand die liever zo min mogelijk groenten eet. Je weet ook wel dat je eigenlijk het goede voorbeeld zou moeten geven aan tafel, maar het wil gewoon niet zo. Dan heb ik hier een tip voor je waar je misschien wat aan hebt bij  het bereiden van de volgende maaltijd.

Hier in huis is het nooit echt een groot probleem geweest, de meeste groenten gingen er zonder mopperen in en zelfs de “moeilijkste” groente sla, werd uiteindelijk favoriet. Maar er is een soort groente dat de heren hier niet lekker vinden. Als ik dat op tafel zou zetten wordt het me niet in dank afgenomen, ook niet door mijn man. Ik snap het niet zo goed, want deze groente heeft heen uitgesproken smaak en zou dus eigenlijk geen problemen moeten geven: courgette.

Ik vind zelf courgette best lekker, dus toen ik er twee kreeg uit de moestuin van de buurvrouw nam ik ze graag aan. Maar ja, hoe krijg ik dat de heren voorgeschoteld? Weggooien vind ik zonde, dus ik moest even een creatief plan bedenken. Ik was van plan om spaghetti met balletjes te maken en voor de saus gebruik ik altijd een pakje met gepureerde tomaten. Daar kon de courgette natuurlijk best in stukjes aan toegevoegd worden, maar dan had ik bij voorbaat al lange gezichten. En dus heb ik de courgette verborgen…. gewoon door de saus inclusief courgette met de staafmixer te bewerken. Geen courgette meer te zien!

Alle heren hadden heerlijk gesmuld van de saus, balletjes en spaghetti, waarna ik nog maar eens vroeg wat ze van de saus vonden. “Heerlijk”, was het unanieme antwoord. Toen ik vertelde dat er een hele courgette doorheen zat geloofden ze me niet!

Dus als je meer groenten wilt eten, of je kinderen ongemerkt meer groenten wilt laten eten dan is dit absoluut een idee. Gewoon de groenten meegaren in de saus en dan even de staafmixer er door!

Spaghetti met ballen en verborgen groenten

Spaghetti met verborgen groenten

Ingrediënten:

Gehaktballetjes:
300 gram rundergehakt
100 gram parmezaanse kaas (of oude kaas)
1 theelepel tijm
1 theelepel knoflookpoeder
Peper en zout naar smaak

Saus:
1 ui, gesnipperd
1 pak gepureerde tomaten
1 grote winterwortel
1 courgette
1 theelepel tijm
1/2 theelepel knoflookpoeder
Peper en zout naar smaak
Handje verse peterselie

200 gram spaghetti

Bereiding:

Doe alle ingrediënten voor de gehaktballetjes in een kom en vermeng het gehakt goed met de kruiden en de kaas. Draai er kleine balletjes van, iets groter dan soepballetjes. Verwarm een beetje olijfolie in een hapjespan of braadpan en bruin de gehaktballetjes hierin rondom. Voeg de gesnipperde ui toe en zet het vuur laag. Laat de gehaktballetjes langzaam gaar worden.

Zet ondertussen een grote pan water op voor de spaghetti.

Doe in een kleine pan een laag water en breng aan de kook. Maak de winterwortel schoon en snijd in kleine blokjes. Was ook de courgette en snijd deze ook in kleine blokjes. Voeg deze groenten toe aan de pan met kokend water en kook ze ongeveer 5 minuten. Hoe kleiner de blokjes hoe sneller het gaar is. Giet de groenten af en doe ze weer terug in de pan. Voeg de gepureerde tomaten toe en zet je staafmixer in de pan. Pureer alles goed zodat je een gladde saus overhoudt.

Voeg de saus samen met de kruiden toe aan de gehaktballetjes en knip ook de helft van de peterselie boven de saus fijn. Laat dit geheel nog een tijdje op laag vuur doorwarmen.

Kook de spaghetti gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Strooi voor het serveren nog wat verse peterselie over de saus. Eet smakelijk!

Lekker met een frisse salade er bij.

Heb jij nog meer ideeën om groenten te verwerken of heb je vragen waar ik misschien een antwoord op heb? Laat het me weten. Ik ben erg benieuwd hoe jullie dit aan tafel doen!

Print Friendly, PDF & Email
Deel deze blogpost:
Facebook
Twitter
Pinterest