Kookfoto EstherDeze blog gaat over gezinnen en koken. Gezinnen met 1 of 10 kinderen, papa, mama, samengestelde families het maakt niet uit. In elk gezin wordt gegeten en ontstaan hilarische taferelen. Van groenten die onder de tafel worden gegooid, tot hagelslag in de sokken terugvinden: we maken het allemaal wel een keer mee.

Ik ben Esther en mijn gezin bestaat uit 2 jongens en papa en mama. En mijn gezin is niet anders dan het jouwe, lees en geniet dus mee van onze ervaringen.

chocoladeletters bij salverda

Als liefhebber van alles in en om de keuken, mag ik ook graag workshops doen om nog meer te leren en te ervaren. Zo heb ik Bakkerij Salverda in Leeuwarden in 2014 een keer geholpen met het maken van de ambachtelijke chocoladeletters. Niet alleen erg leuk, maar ook erg lekker. En ik heb weer veel geleerd over chocolade!

Brood bakken deed ik al wel in de broodbakmachine, maar dat is eigenlijk geen kunst. Een workshop brood maken bij Baksels was superleuk om te doen en leverde naast veel kennis en techniek, ook een witbrood, een bruinbrood met lijnzaad en een suikerbrood op!

 

Cover Coop MagazineHoe leuk is het als je gevraagd wordt om mee te werken aan het magazine “Aan de keukentafel” van de Coop? Superleuk natuurlijk. In de zomereditie van 2015 staat mijn recept en een aantal tips over veilig met je kinderen in de keuken.

 

 

 

 

Bij Robert - GetuigschriftAugustus 2015: Een superleuke workshop bij Robèrt van Beckhoven in Oirschot gewonnen. Wie zegt daar nu nee tegen? Ik niet in ieder geval, dus Luxe Desserts gemaakt onder leiding van Robèrt zelf. Weer veel nieuwe ideeën en tips opgedaan en natuurlijk al het lekkers mee naar huis!

 

airbrush workshop

Oktober 2015: Samen met schoonzus Fenny een workshop airbrush voor taarten gedaan in Almere. Dat airbrushen geeft een supermooi effect, maar is niet zo makkelijk als het op het eerste gezicht lijkt. Leuke ervaring om het een keer gedaan te hebben en misschien in de toekomst nog een keer toe te passen.

 

Workshop Paashaas

En om nog maar even in de gebaksfeer te blijven: opnieuw een workshop gedaan, maar deze keer een ” Funny Bunny” gemaakt bij Cakez’nFun. 4 uur lang gewerkt onder bezielende leiding van Dirk Luchtmeijer aan deze paashaas van modelling chocolate. Weer nieuwe technieken geleerd en voldoende inspiratie om zelf aan de slag te gaan.

 

Ik ben ook erg benieuwd naar jullie reacties en ideeën. Mail me maar wat je wilt lezen of wat je hebt meegemaakt!

 

Print Friendly, PDF & Email
4 Reacties
 • Ella

  Beantwoorden

  Hallo Esther, ik heb vandaag de havermout gemaakt in de crockpot, ik heb het idee dat het ook wel in de helft van de tijd kan.
  De kippensoep was prima gelukt

  • Esther

   Hallo Ella, goed om te horen dat de kippensoep en de havermout goed gelukt zijn. Zowel het formaat slowcooker als de soort havermout kan de bereidingstijd beïnvloeden. Een beetje uitproberen dus. Veel succes!

 • Dorette

  Beantwoorden

  Help!!! Ik ben dol op je kippensoep uit de slowcooker – snellemaaltijdsoep uit de slowcooker – maar ik kan het recept niet meer vinden en heb het niet uitgeprint 🙁 kun je die misschien mailen?

Laat me weten wat je van dit recept vindt.