Iedereen met kinderen herkent dit tafereel waarschijnlijk wel: ” Mam, ik heb niks te doen.” ” Pap, ik verveel me, mag ik wat lekkers?”. Buiten regent het en iedereen moet zich binnen zien te vermaken. Koekjes bakken met je kinderen is dan erg leuk, maar het geeft aan de andere kant een enorme zooi. Wil je wel wat lekkers maken, een soort gebakje, troosteten, een mini-taartje, dan is de mugcake dé oplossing.

Mugcake kaneelMugcake

Een mugcake maak je inderdaad in een mok. Alle ingrediënten gaan in één grote mok, even roeren en daarna doet de magnetron in ongeveer een minuutje zijn werk. Lekker makkelijk te maken. Ideaal om met kinderen te doen èn weinig rotzooi. Een mugcake is in feite zo makkelijk te maken dat zelfs kleine kinderen dit bijna helemaal zelf kunnen doen. Het is even uitproberen hoelang de mugcakes in jouw magnetron moeten, omdat elke magnetron verschilt.

Vandaag heb ik een kaneel mugcake gemaakt met mijn jongste zoon. Wat jammer dat ik de geur van deze lekkernij niet naar je toe kan sturen, maar ik hoop dat de foto’s je verleiden om ze ook eens te maken!

Kaneel Mugcake

Ingredienten mugcake kaneel

Ingrediënten:
50 gram bloem
2 eetlepels suiker
1/4 theelepel bakpoeder
1/4 theelepel kaneel
60 ml melk bij kamertemperatuur
2 eetlepels gezouten boter, gesmolten en afgekoeld
1/2 theelepel puur vanille-extract of vanille aroma

 

Voor de laagjes en de topping:
1 eetlepel suiker
1/4 theelepel kaneel

Roer in een kleine kom de bloem, suiker, bakpoeder en kaneel heel goed door elkaar. Roer nu met de melk, boter en vanille tot een glad beslag. Schep een grote lepel beslag in een magnetronbestendige mok en bestrooi met een lepel kaneel suiker. Schep weer om en om een laag beslag, een laag suiker enzovoort, eindigend met kaneelsuiker.

mugcake kaneel voor magnetron Zet de mok  1 tot 1 1/2 minuut in de magnetron. Zet er zeker de eerste keer een schoteltje onder, voor het geval de cake over de rand stroomt!
Laat een paar minuten afkoelen voordat je je lepel er in zet.

Print Friendly, PDF & Email
Deel deze blogpost:
Facebook
Twitter
Pinterest