IJs…wie wil er in de zomer nou niet genieten van een heerlijke verkoelende snack? Ook kinderen lusten graag een ijsje, of twee! En dat kan nu zonder je druk te hoeven maken over vet en suiker!

In veel voorverpakte ijsjes of schepijs zit slagroom en grote hoeveelheden suiker verwerkt. Wist je dat wanneer iets koud is je veel minder proeft? Er moet dus extra veel suiker in om een ijsje zoet te doen smaken! Vandaar dat deze ijsjes ware caloriebommen kunnen zijn. En natuurlijk is dit voor een keertje niet erg, maar met dit heerlijke vruchtenijs kun je keer op keer genieten!

Dit recept voor heerlijk mango/aardbei ijs is supermakkelijk, hartstikke gezond en snel te maken. Ideaal voor een warme zomerse dag of gewoon op elke andere willekeurige dag dat je zin hebt in een ijsje. Misschien is dit wel het gezondste ijsje ter wereld!

Mango en aardbei ijs

Mango aardbei ijs

Ingrediënten:

  • 200 ml magere yoghurt
  • Doosje diepvries mango
  • handje diepvries aardbeien
  • eventueel vloeibare zoetstof

bevroren mango aardbei in keukenmachine

Bereiding:

Voor dit ijs heb je geen ijsmachine nodig, maar een goede sterke hakmolen of keukenmachine. Doe alle ingrediënten in de kom van de hakmolen en laat dit 5 minuten rusten. Zet de hakmolen aan. In het begin zal hij waarschijnlijk af en toe vastlopen. Zet de molen dan uit en schep met een lepel het geheel een keer om. Bij mij gebeurt dit zo’n keer of 5. Je merkt elke keer dat je schept, dat het steeds meer ijs wordt. Blijf mixen tot de gewenste dikte. Van mij mogen er nog stukjes fruit in zitten. Eet het ijs direct op en ik beloof je: dat is beslist geen straf.

In de vriezer kun je dit niet bewaren, want het wordt echt keihard. Je zou het dan een tijdje van te voren er uit kunnen halen om wat zachter te worden, maar ideaal is het niet.

Print Friendly, PDF & Email
Deel deze blogpost:
Facebook
Twitter
Pinterest