Geïnspireerd door Junior Masterchef op Net 5, besloot ik Jeroen te vragen wat hij wilde leren koken. Uiteraard werd dat zijn lievelingsgerecht: lasagne. Maar hij wilde het wel helemaal zelf doen. En het liefste iets met snijden… Dat werd dus de tomaten en de sla die we er bij eten. En deze lasagne is inclusief zelfgemaakte (!) bechamelsaus. Meneer presteerde het zonder klontjes, en dat lukt een heleboel volwassenen al niet. Dus mama en zoon zijn supertrots. Hieronder het recept dat wij gebruikten. Wil jouw kind ook een Junior Masterchef worden? Begin dan eens met deze lasagne!

Bechamelsaus:
40 gr. roomboter
40 gr. bloem
500 ml. melk
50 gr. geraspte Parmezaanse kaas

Lasagne:
300 gr. half-om-half gehakt
1 fles sugocasa
1 tl. Italiaanse kruiden
lasagnebladen
geraspte oude kaas

BechamelsausBegin met de bechamelsaus. Laat de boter op matig vuur in een pan met dikke bodem smelten. Voeg de gezeefde bloem toe en roer goed met een garde. Laat het 2 minuten garen ondertussen af en toe roerend. Voeg al roerend telkens kleine scheutjes melk toe. Breng al roerend aan de kook en laat het op een laag vuur (en evt. vlamverdeler) 15 min. rustig pruttelen onder af en toe roeren. Voeg de laatste 5 minuten de Parmezaanse kaas toe en roer even goed door.

Zet de oven aan op 180 graden. Bak het gehakt rul en voeg de fles Sugocasa toe. Breng aan de kook en voeg te Italiaanse kruiden en wat peper en zout toe. Vet een ovenschaal in en schep er een lepel gehaktmengsel in. Dan een laagje bechamelsaus. Verdeel de lasagne bladen er over. Vervolg met nogmaals gehakt, bechamelsaus en lasagnebladen. Sluit af met een laag gehaktsaus en bechamelsuas. Strooi wat geraspte oude kaas er over en zet ongeveer 40 minuten in de oven. Smullen maar!

Uiteraard kan deze basislasagne met van alles gevarieerd worden. Denk aan uitje, prei, spekjes, spinazie, knoflook etc. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt.

 

Even blazen

Print Friendly, PDF & Email
Deel deze blogpost:
Facebook
Twitter
Pinterest