Ik had hem al eens in Amerika gezien, maar nu ook hier in Nederland te koop: de Zoku. De waaaatt?? De Zoku.
In een eerdere blog had ik al eens een paar tips en recepten gegeven om de lekkerste ijsjes zelf te maken. Een nadeel is dan, dat je een aantal uur moet wachten voordat je ijsjes helemaal bevroren zijn. Dat hoeft niet meer met de Zoku. Je stopt het basiselement 24 uur in de vriezer. Daarna ben je klaar om in 10 minuten ijsjes te maken. Je stopt de meegeleverde stokjes in het element, vult het met vruchtensap of limonade en 10 minuten later kun je de ijsjes met de bijgeleverde supertool er uit halen. Makkelijker en sneller kan bijna niet. Door het snelle invriezen kun je ook de meest bijzondere ijsjes maken in meerdere lagen bijvoorbeeld, dat is lastiger en tijdrovender met de gewone vormpjes. Tja, en voor de prijs hoef je het ook niet te laten….. of toch wel?? €59,95 voor een set vind ik toch wat aan de hoge kant. Je kan ook nog allemaal extra uitbreidingen kopen als je helemaal los wilt gaan. Zou het graag eens willen uitproberen, maar de prijs houdt me vooralsnog tegen. Iemand anders ervaringen??

Om je lekker te maken een recept van de Zoku site:

Romige kersenijsjes


Ingrediënten voor 6 ijsjes

Kersen basis
150 gram verse ontpitte kersen
150 ml Griekse yoghurt
1 zakje vanille suiker
1 eetlepel suiker

Choco decoratie
200 gram pure chocolade
100 gram kokosolie

 

 

Bereiding Chocodecoratie
Smelt de chocolade au bain marie en roer de kokosolie er door. Laat afkoelen.

Bereiding kersenbasis
Doe alle ingrediënten in een blender en mix totdat je een gladde smeuïge massa hebt.

De ijsjes maken
Haal de Zoku Quik Pop Maker uit de vriezer, doe de sticks er in en giet de kersenmassa in elke ijsopening tot de vulhoogte. Zet terug in de vriezer en laat de massa volledig bevriezen, haal de ijsjes er uit met de Super tool. Herhaal met de rest van de kersenmassa.

Chocodecoratie
Houd een ijsje vast met de platte kant boven. Giet met een kleine lepel straaltjes chocolade over het ijsje. Wacht een paar seconden totdat de chocolade hard is en doe het zelfde aan de andere kant. Eet smakelijk.

 

Print Friendly, PDF & Email
Deel deze blogpost: