Ik heb dit recept een tijd geleden al eens gepost, maar het leek me een goed idee om dit mar weer eens opnieuw onder de aandacht te brengen. Kinderen en chips: de meesten zijn er dol op. We weten ook dat dit voor een keertje niet erg is, maar niet te vaak. Toch kunnen ze elke dag chips snoepen als ze willen, zonder de kans te lopen zich klem te eten. Het antwoord is zo simpel: appelchips!

Heerlijk knapperig, hartstikke gezond en makkelijk zelf te maken. Ideaal dus om op voorraad te hebben, want het blijft ook wel even goed als je de chips in een luchtdichte doos bewaart. Kinderen zijn er dol op en aangezien er geen suiker in zit, alleen appel en kaneel, is kunnen ze gerust elke dag een bakje appel chips eten! Hier komt het ultrakorte recept:

Gezonde Appelsnack

Ingrediënten:

Rode appels (bijvoorbeeld Elstar), aantal naar wens
Kaneel

Bereiding:

Verwarm de oven voor op ongeveer 90 graden. Leg een stuk bakpapier op een bakplaat. Was de appels en haal met een appelboor het klokhuis er uit, maar schil ze niet. Snij nu met een scherp mes dunne plakjes van de appel. Probeer ze ongeveer even dun te houden.
Leg de plakjes op het bakpapier en verstuif er wat kaneel over. Draai de plakjes om en verstuif ook over de andere kant wat kaneel. Zet nu de bakplaat in het midden van de oven. Na 2-3 uur zijn de appelchips knapperig en klaar. Laat ze afkoelen en doe ze in een luchtdicht bakje. Ze zijn zo nog ongeveer 3 dagen houdbaar, als je ze zo lang kunt weerstaan!

 

Print Friendly, PDF & Email
Deel deze blogpost: