Een cake uit de magnetron? Jawel dat kan, getuige de vele mugcake recepten die je tegenkomt. Inmiddels zijn er zelfs zakjes in de supermarkt te krijgen van Dr. Oetker, zodat je zelf niet in de weer hoeft met ingrediënten. Maar het maken van een mugcake uit de magnetron is helemaal niet moeilijk, daar heb je dus echt geen zakje voor nodig.

Een tijdje geleden postte ik dit recept voor een Kaneel Mugcake, die superlekker is en het is erg makkelijk te maken. De ingrediënten heb je vast wel in huis, en zo ben je dus niet alleen goedkoper uit, maar bepaal je ook nog eens zelf wat er in gaat.

Een mug cake uit de magnetron maakt gebruik van een aantal standaard ingrediënten en daar zit vaak suiker bij. Een niet zo gezonde magnetron cake dus. Als je een beetje op je suikerinname wilt letten, dan loont het de moeite om eens op zoek te gaan naar variaties. Ik wilde ook eens wat experimenteren met goede vervangers voor suiker en zo een gezondere cake uit de magnetron maken. En dat is gelukt!

Ik kwam een mugcake met havermout en banaan tegen en besloot er mijn eigen draai aan te geven door er ook cacaopoeder en kokos toe te voegen. Het resultaat is een bijzonder smakelijke en gezonde magnetroncake, al zeg ik het zelf. Heerlijk genieten zonder extra suikers, je kinderen zullen het waarschijnlijk niet eens missen!

Gezonde magnetron cake

Gezonde magnetron cake ingredienten

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediënten voor 2 cakejes

1 ei
1 rijpe banaan
3 eetlepels havermout
1 eetlepel cacao
1 eetlepel kokos

Prak de banaan in een schaaltje fijn en voeg te ei toe. Roer goed door elkaar. Voeg nu de overige ingrediënten toe en meng dit tot een samenhangend mengsel. Verdeel het mengsel over 2 bakjes.

Gezonde magentron cake mix

 

 

 

 

 

 

 

 

Zet de bakjes één voor één in de magnetron. Reken per bakje op ongeveer 1 minuut en 20 seconden. Afhankelijk van je magnetron kan dit wat langer of korter zijn.

En nu genieten van je Gezonde magnetron cake!

Gezonde magentron cake

Print Friendly, PDF & Email
Deel deze blogpost: