Wil je nog wat lekkers maken voor Sinterklaasavond? Probeer dan deze Fudge met kruidnoten! Deze kwam ik tegen bij Simones Kitchen en is echt superlekker!

Een prima combinatie, zoete fudge met amandelspijs en ook nog eens kruidnoten er in verwerkt. Ook ideaal voor restjes die je overhebt van Sinterklaas. Dus aan de slag en het was een stuk makkelijker dan ik dacht. De belangrijkste factor is in dit geval misschien wel een beetje geduld dat je moet hebben. De fudge heeft namelijk een beetje tijd nodig om uit te harden, maar dat is het meer dan waard. Dat bleek wel toen mijn man een deel meegenomen had naar zijn werk (anders groeien we hier helemaal dicht!). Dat werd zeer goed ontvangen en de schaal kwam leeg weer terug. Zo zie ik het graag. 🙂
Dus bedankt Simone voor dit heerlijke recept.

Fudge met kruidnoten

ingredienten-sinterklaas-fudge

Ingredienten:

 • 200 gr witte chocola
 • 200 gr melkchocola
 • 30 gr boter
 • 1 blikje gecondenseerde melk
 • 100 gr amandelspijs, grof verbrokkeld
 • 100 gr kruidnootjes grof gehakt

Verder nodig:

 • 1 steelpannetje
 • bakvorm van 20 x 30 (platte brownie bakvorm)
 • bakpapier

Bereiding:

 1. Smelt de helft van de boter au bain marie op een steelpan met een laagje kokend water. Als de boter gesmolten is, brokkel je de melkchocola erin en laat je deze meesmelten.
 2. Doe de helft van het blikje gecondenseerde melk erbij. Blijf roeren tot je een egale massa hebt en roer de stukjes amandelspijs er door.
 3. Bedek de binnenkant van het bakblik met bakpapier. Laat de randen van het papier boven de rand uitkomen, zodat je de fudge straks makkelijk uit het blik kunt halen.
 4. Giet de chocolade massa uit in het bakblik en verspreid de fudge gelijkmatig uit over de bodem. Zet het blik koel weg zodat het kan opstijven.
 5. Het zelfde proces herhalen we met de witte chocola. Dus de rest van de boter au bain marie smelten en hier de witte chocola bij roeren. Wanneer de chocola bijna gesmolten is, giet je de rest van de gecondenseerde melk erbij en roer je er de gebrokkelde kruidnoten doorheen.
 6. Giet deze massa over de melkchocolademassa en laat het geheel een paar uur opstuiven in de koelkast.
 7. Haal de fudge uit de vorm door het bakpapier omhoog te tillen. Snijd de massa in blokjes.

Eet Smakelijk!

kruidnoten-fudge

Recept van Simones Kitchen.

Print Friendly, PDF & Email
Deel deze blogpost: