Tosti’s zijn hier in Nederland al lange tijd populair, maar waar we vroeger niet veel verder kwamen dan de tosti ham-kaas of tosti Hawaii, kennen we nu vele soorten en variaties. De mogelijkheden zijn eindeloos. Ik heb al eerder aandacht besteed aan deze heerlijke lunch met deze 5 smul tosti’s, 3 andere tosti recepten en natuurlijk de blogpost over de vraag of tosti’s gezond zijn of niet. Tosti’s hoeven dus helemaal niet ongezond te zijn en zijn zeker niet ongezonder dan hetzelfde broodje ham en kaas. Je kunt dit dus gewoon maken voor de afwisseling van de gewone broodmaaltijd. Het is voor iedereen net weer even anders dan anders en een klein feestje aan tafel.

Dat feestje aan tafel kan ook met onderstaande tosti’s met banaan. Ideaal als je bananen hebt die net even wat bruiner zijn, maar nog prima te eten. Bij mij laten de kids deze meestal liggen om de net nieuwe bananen te pakken! Zonde om weg te gooien vond ik, dus die gaan door de yoghurt of ik maak er dus een lekkere tosti van! Ik zou zeggen probeer ze uit en ik hoor graag wat jullie er van vonden.

3 tosti’s met banaan

Tosti met banaan en pindakaas

tosti banaan pindakaas

Besmeer een (bruine) boterham met pindakaas en leg hier de plakjes banaan op. De tweede boterham er op en tover het om tot tosti in het tosti-ijzer.

tosti banaan pindakaas

 

Tosti met banaan en chocoladepasta

tosti banaan pasta

Besmeer een (bruine) boterham met chocoladepasta en leg hier de plakjes banaan op. De tweede boterham kan er nu op om er een lekkere tosti van te maken.

tosti banaan pasta

 

Tosti met banaan, kaas en appelstroop

tosti banaan kaas appelstroop

Besmeer een (bruine) boterham met appelstroop, leg er plakjes kaas op en daarna de banaan. De tweede boterham er op en in het tosti-ijzer!

tosti banaan kaas appelstroop

Print Friendly, PDF & Email
Deel deze blogpost: