Het is vandaag (24 maart 2017) nationale pannenkoekendag! Helemaal niks mis mee, dus ik verwacht dat er bij veel Nederlandse gezinnen vanavond pannenkoeken op tafel zullen staan. Als je dat ook van plan bent, maar toch net even wat anders dan anders wilt maken, dan zijn deze Amerikaanse pannenkoeken misschien iets voor jou. Ze zijn erg makkelijk te maken en smaken superlekker.

Het recept komt van Jamie Oliver en dan weet je eigenlijk van te voren al dat het goed zit. Ik was al zo benieuwd hoe de Amerikaanse pancakes zouden smaken. De Franse crêpes ken ik en de oer-Hollandse pannenkoek (met en zonder tussen-n) tover ik ook zo uit de pan. Maar deze simpele pancakes had ik nog niet eerder gemaakt. Het geheim zit hem in de stijf geslagen eiwitten. Als je er voor zorgt dat je deze rustig door het beslag spatelt, krijg je heerlijke ” fluffy”  pancakes! Ik zou zeggen leef je uit, want je hebt vandaag een goed excuus (mocht je dat nodig hebben) om pannenkoeken op tafel te zetten.

American Pancakes

Ingrediënten:

pancakes

• 3 grote eieren

• 115g bloem

• 1 grote theelepel bakpoeder

• 1 zakje vanillesuiker

• 140ml melk

• snufje zout

 

Bereiding:

Scheid de eieren: eierdooiers in een kom, de eiwitten in een andere superschone en vetvrije kom. Klop de eiwitten met het zout stijf (er moeten witte pieken getrokken kunnen worden in het eiwit).
Zeef de bloem boven de eierdooiers, doe het bakpoeder en de melk erbij en roer met een garde tot een glad beslag. Lepel het stijfgeslagen eiwit erbij en spatel het er voorzichtig doorheen.

Zet een pan met een anti aanbaklaag op matig vuur en doe er wat boter in. Schep nu 3 of 4 bergjes beslag in de pan. Bak dit een paar minuten totdat de onderkant goudbruin is, keer om en bak nog een aantal minuten. Schep ze op een bord en doe er bij wat je lekker vindt: stroop, boter, suiker, jam etc.

Je kan ook vlak voordat je ze omdraait op de bovenkant van iedere pancake wat toevoegen: blauwe bessen (echt Amerikaans), rozijnen, bacon, kaas, banaan, appel,…leef je uit!!

 

Print Friendly, PDF & Email
Deel deze blogpost: