Als je kind jarig is, wil het natuurlijk trakteren op school. En ja dat zorgt dus tegelijkertijd weer voor een stressmomentje! Want wat ga je dit jaar weer doen, moet het gezond of mag het iets zoeter? Ga je ” gewoon”  wat kopen of wil je zelf aan de slag? En de belangrijkste vraag: wat wil je kind trakteren voor zijn verjaardag?

Toen mijn zoon Rik vorige week 10 werd stond ik voor hetzelfde dilemma. Ik ben niet zo van het zoet, maar een keertje kan best en zeker als je jarig bent vind ik. Maar ja, om nou een zak met snoepgoed te gaan halen, gaat me net wat te ver. Ik heb het meegemaakt dat mijn kind thuis kwam van de kleuterschool met een hele Mars in zijn tasje! Serieus, geen mini reep maar een volledige grote Mars! Juf had slim genoeg bedacht dat de ouders hier zelf maar een beslissing in moesten nemen, dus de kinderen hebben dit niet in de kring gegeten. Oké, dan val ik dus van mijn stoel. Hoe kun je dit nog als traktatie beschouwen? Maar goed ik dwaal een beetje af. Ik ben met Rik maar eens gaan sneupen op Pinterest en kwam een superleuke mini hamburger tegen en gelukkig leek meneer dat ook wel wat.

Dus hop, aan de slag met bakken, kneden, uitrollen, snijden en in elkaar zetten. Want dat is eigenlijk alles wat je hoeft te doen om deze leuke traktatie hamburgers te maken. Hoewel ik meestal zelf cupcakes en cake maak, ben ik deze keer voor lekker makkelijk gegaan. Je vindt hieronder dus de super makkelijke beschrijving van deze lekkere traktatie.

Traktatie: Mini hamburgers

Benodigdheden:

1 pak mix voor cupcakes
1 pak mix voor chocoladecake
1 kleine verpakking rol fondant in de kleuren geel, rood en groen
Tapas prikkers
ronde uitsteker

Werkwijze:

Bak de cupcakes zoals op de verpakking staat aangegeven, doe dit niet in cupcake vormpjes, maar direct in de bakvorm. Een siliconen vorm werkt hier het best, maar vet altijd goed in. Vul de vorm elke keer voor de helft, ze moeten niet te hoog worden. Laat de cakejes volledig afkoelen, en snijd ze daarna overdwars doormidden.

Bak de chocolade cake en laat deze afkoelen. Snijd de cake in de lengte in 5 of 6 lange plakken. Haal uit de plakken met de ronde uitsteker de hamburgers. Snijd er evenzoveel als je nodig hebt.

Kneed een stuk groene fondant goed door. Rol deze dun uit op een blad en steek hier met de ronde uitsteker de benodigde slablaadjes uit. Maak je je vingers de randen nog wat dunner, zodat je het golvende effect van een slablaadje krijgt.

Kneed een stuk rode fondant goed door. Rol deze iets dikker uit en steek hier met de ronde uitsteker de tomatenplakjes uit. Deze kun je eventueel nog bewerken met de achterkant van een mes door een streepje in het midden te trekken en de zaadjes te maken in de zijkant.

Kneed een stuk gele fondant goed door en rol deze uit. Snijd hier met je mes vierkante kaasplakken uit. Deze moeten iets groter zijn dan de cupcakes, zodat het er mooi overheen valt. Je kunt eventueel met een kleinere uitsteker (of een rietje) kleine gaatjes in prikken.

Nu is het tijd om alles samen te stellen. Begin met de onderkant van de cupcake, leg hier het slablaadje op, daarna de hamburger, dan de tomaat en dan de kaas. Sluit af met de bovenkant van de cupcake. Gebruik een tapas prikker om alles bij elkaar te houden. Ik had op de tapas prikker met een zwarte stift aan de ene kant “Rik”  en aan de andere kant 10 jaar geschreven om het helemaal af te maken.

Zo moeilijk is het niet om een leuke traktatie te maken!

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Deel deze blogpost:
Facebook
Twitter
Pinterest
Google+
http://www.gezinoverdekook.nl/traktatie-idee-mini-hamburgers/
SHARE