Op dit blog heb ik al eerder geschreven over de slowcooker (of crockpot). Overgewaaid uit Amerika, wint dit ultieme apparaat ook hier steeds meer terrein. Heel vroeger gebruikte oma een petroleumstelletje om vlees heel langzaam gaar te sudderen. De vloeisof was net niet aan de kook, daarom duurde het zo lang voordat alles gaar was. Maar het vlees was zo lekker mals en zacht, dat krijg je op de meeste fornuizen van tegenwoordig niet voor elkaar. Dus verwelkom slowcooker! Een stuk veiliger dan de petroleumbrander, want op stroom, maar met hetzelfde resultaat.
De slowcooker is niet alleen handig voor stoofschotels, maar is ook ideaal voor wanneer je de hele dag werkt en ’s avonds als je thuiskomt niet al te veel meer aan het avondeten wilt doen. ’s ochtends gooi je alles in de grote kom, je zet de crockpot aan en ’s avonds kom je thuis en kun je bijna gelijk aan tafel. Om dat te illustreren heb ik hier een makkelijk familie recept voor de slowcooker voor je:

Teriyaki kip met ananas

Slowcooker teriyaki kip met ananas

Ingrediënten:
4-6 kipfilets, in blokjes
Een klein blikje ananasstukjes
80 ml sojasaus
100 gram bruine basterd suiker

Bereiding:

Doe alle ingrediënten in de slowcooker, roer en zet de slowcooker aan.
Kook alles op “laag” gedurende 6-8 uur.
Serveer met rijst en broccoli of sperzieboontjes.

Print Friendly, PDF & Email
Deel deze blogpost:
Facebook
Twitter
Pinterest
Google+
http://www.gezinoverdekook.nl/slowcooker-recept-teriyaki-kip-met-ananas/
SHARE