De slowcooker (of crockpot) begint steeds populairder te worden in Nederland. In meer en meer winkels duikt hij op en steeds meer gezinnen maken er gebruik van. Amerika is al een tijd fan van de slowcooker en de populariteit van dit apparaat neemt nog niet af. Niet zo gek als je bedenkt dat je veel werk uit handen wordt genomen.

Vroeger werd gebruik gemaakt van een petroleumstelletje om gerechten langzaam te garen. uiteraard bracht dit ook de nodige gevaren met zich mee. De slowcooker kun je daarentegen ’s ochtends als je naar je werk vertrek aanzetten, om ’s avonds als je thuiskomt verwelkomt te worden door de geur van het gerecht dat je er in gestopt hebt.

Het garen van bijvoorbeeld vlees gebeurt in de slowcooker op een lage temperatuur (het kookt nèt niet) waardoor het heerlijk mals blijft. Ideaal voor een stoofpotje dus. Maar ook andere gerechten kun je prima in de slowcooker bereiden. Deze maaltijdsoep met kip bijvoorbeeld. Een heerlijke zachte smaak die ook de kinderen lekker vinden, maar toch lekker veel groenten. Het beetje slagroom dat je aan toevoegt geeft net dat beetje extra. Zeker het uitproberen waar dus!

Romige Kippensoep uit de slowcooker

Ingredienten slowcooker romige kippensoepIngrediënten:
250 gram champignons schoongemaakt en gehalveerd
4 wortelen in kleine stukjes gesneden
1 middelgrote ui, fijngehakt
50 gram bloem
2 takjes verse tijm
1 laurierblad
900 gram kippenpoten
zout en zwarte peper
125 gram bevroren erwten
125 gram bevroren sperziebonen
250 ml slagroom

 

Beschrijving:
Doe de champignons, wortelen, uien, bloem, tijm, laurier en 750 ml water in de slowcooker. Leg de kip er bovenop en breng op smaak met 1 theelepel zout en ¼ theelepel peper.
Doe de deksel op de slowcooker en kook op de lage stand gedurende 7 tot 8 uur of op de hoge stand gedurende 4 tot 5 uur.
Haal 20 minuten voor het serveren de kip uit de slowcooker. verwijder de botjes en snijd het vlees in stukjes. Voeg dit samen met de erwten, sperziebonen, room, en ½ theelepel zout aan het mengsel toe en roer door elkaar. Dek af en verwarm nog eens 15 minuten. Serveer in verwarmde soepkommen met een stuk bruin stokbrood.

Romige Kippensoep uit de slowcooker

Print Friendly, PDF & Email
Deel deze blogpost:
Facebook
Twitter
Pinterest
Google+
http://www.gezinoverdekook.nl/slowcooker-recept-romige-kippensoep/
SHARE