Hoe leuk is dat? Wie mij via Gezin over de Kook op Facebook volgt, heeft al gezien dat ik een potje met heerlijke rode pesto gekregen heb. Ik heb namelijk een hele leuke collega die ook de lekkerste dingen maakt in de keuken. Ze was op zoek naar een goed recept voor groene pesto, dus ik gaf haar mijn favoriete Jamie Oliver pesto recept. En omdat ze met haar dochter al een prima rode pesto gemaakt had, kwam ze die nog even langs brengen. Ik kan je verzekeren, deze is ook superlekker! Ik moest dus het recept even van haar lospeuteren, maar dat gaf ze me graag (bedankt Hanny!).

Dit recept is erg goed samen met kinderen te maken, heel makkelijk en snel. En je hoeft het niet alleen bij de borrel te eten, maar op een plakje kaas op een volkoren broodje is het ook niet te versmaden.

Rode Pesto

rode-pesto

Ingrediënten:

150 gram zongedroogde tomaten
15 gram basilicumblaadjes
2 teentjes knoflook (of meer naar smaak)
50 gram Pardano geraspte kaas
40 gram geroosterde pijnboompitjes
Extra vergine olijfolie

 
 
 
 
 

Bereiding:

Doe alle ingrediënten in een hakmolen of blender, begin met een scheut olijfolie. Meng alles goed. Voeg indien nodig nog wat olijfolie toe om een smeuïge maar nog steeds stevige consistentie te maken.

Print Friendly, PDF & Email
Deel deze blogpost:
Facebook
Twitter
Pinterest
Google+
http://www.gezinoverdekook.nl/rode-pesto/
SHARE