Iedereen die wel eens in Oostenrijk op wintersport is geweest, weet dat ze daar bij de piste de lekkerste snacks serveren. Kaiserschmarnn anyone?

Nu moet ik eerlijk bekennen, dat ik zelf niet in Oostenrijk ben geweest, maar in Tsjechië. Ook daar is uiteraard allerlei heerlijks te verkrijgen dat de inwendige mens goed doet. Heerlijke broodjes worst, pannenkoekjes gevuld met fruit, Nutella en/of slagroom en superlekkere thee met appel en kaneel. Zal maar niet vertellen dat dit heel veel suiker en smaakstof is door heet water geroerd, maar toch. 😉
Goed terug naar die Kaiserschmarnn dus, een aantal jaar geleden wees een collega mij op dit heerlijke gerecht en ik heb het destijds al eens gemaakt. Ik was het eerlijk gezegd al weer een beetje vergeten, tot ik het laatst weer ergens langs zag komen. Dus maar weer even tussen mijn recepten gaan zoeken, om de mannen thuis te verblijden met deze snack. En aangezien de bordjes in no time leeg waren heb ik zo’n vermoeden dat ze wel in de smaak vielen!
Kaiserschmarnn zijn een soort luchtige pannenkoekjes die in de pan in stukjes gesneden worden. Geserveerd met poedersuiker en wat kersenjam is dit een èchte traktatie. Je maakt de Kaiserschmarnn het beste in een pan met anti aanbak laag en zet het vuur zeker niet te hoog. Een middelhoog tot laag vuur werkt het beste. De eerste paar minuten zijn relaxed, maar daarna moet je even aan de bak. De pannenkoek in vieren snijden, omkeren en er daarna kleine stukjes van maken. Ja je moet er wel wat voor over hebben, maar dan heb je zeker wat lekkers op je bordje liggen. Wij hebben de Kaiserschmarrn met kersenjam gegeten, maar je kunt natuurlijk variëren met suiker, stroop of andere zoetigheid. Ik heb me laten vertellen dat ze in Oostenrijk gegeten worden met pruimencompote.
Heb je een paar eitjes over en zin in wat lekkers? Ik zou zeggen, wacht niet langer en ga aan de bak!
Kaiserschmarrn

Kaiserschmarrn

Kaiserschmarrn ingrediëntenIngrediënten:

4 eidooiers
5 eiwitten
50 gram suiker
zakje vanille suiker
100 gram bloem
100 ml halfvolle melk
Bereiding:

Doe de eidooiers met de suiker en vanillesuiker in een kom en klop dit luchtig en lichtgeel. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Zeef de bloem boven het mengsel en klop dit samen met de melk tot een glad beslag.

Klop de eiwitten in een andere vetvrije kom stijf en spatel dit in delen door het beslag. Tip: met wat citroensap op een keukenpapiertje maak je makkelijk je kom en gardes vetvrij.

Kaiserschmarrn eiwitschuim en eigeel

Kaiserschmarrn beslag

Verwarm een beetje boter of vloeibare margarine in een pan met antiaanbaklaag. Schep er een laag beslag in. Zet het vuur op middel tot lage stand en laat de onderkant bruin worden. De bovenkant is dan nog net niet helemaal gestold. Snijd de pannenkoek in vieren en keer de delen om. Maak er en nu met de spatel kleinere onregelmatige stukje van en bak dit nog even.

Serveer de Kaiserschmarrn met poedersuiker en eventueel kersenjam.

Kaiserschmarrn 2
Print Friendly, PDF & Email
Deel deze blogpost:
Facebook
Twitter
Pinterest
Google+
http://www.gezinoverdekook.nl/recept-voor-kaiserschmarrn-de-favoriete-wintersport-snack/
SHARE