De slowcooker staat al een aantal jaar in dit huis en regelmatig tover ik hem weer te voorschijn. Ideaal voor een goede stoofschotel, maaltijdsoep of als ik een alles-in-één maaltijd wil maken zonder al te veel moeite. De crockpot, zoals de slowcooker ook wel genoemd wordt, is met recht een alleskunner en ideaal als je bijvoorbeeld ’s ochtends aan het werk gaat en ’s avonds toch zonder al te veel moeite wil genieten van een verse maaltijd.

Omdat je in de slowcooker dus ook heerlijke soepen kunt maken, bedacht ik een heerlijke maaltijdsoep voor de hele familie. Kippensoep is één van de meest gegeten soorten soep in Nederland, dus heb ik een iets vollere soep gemaakt met verschillende groenten en wat kruiden. Doordat de soep gebonden is, is hij heerlijk romig en uitstekend geschikt als maaltijdsoep.

Als je geen slowcooker tot je beschikking hebt, dan kun je deze soep natuurlijk ook gewoon in een pan maken en laten sudderen op een laag vuurtje. Je moet het dan wel een beetje extra in de gaten houden natuurlijk. Wij hebben als gezin genoten van deze lekkere maaltijdsoep met een meergranen breekbrood, ik hoop dat deze soep ook bij jullie in de smaak valt.

INGREDIËNTEN

500 gram kippenborstfilet
2 uien, gesnipperd
2 stengels selderij, gewassen en fijngesneden
1 grote winterwortel, gewassen en in blokjes
4-5 teentjes knoflook, fijngehakt
2 laurierblaadjes
2 liter kippenbouillon
1 theelepel tijm
1 theelepel oregano
1/2 theelepel cayennepeper
1/2  theelepel gemalen komijn
75 gram boter
75 gram bloem
500 ml melk
1 handje verse peterselie
zout en peper naar smaak

Bereiding:

Kippensoep ingredienten

 

 

 

 

 

 

 

 

Doe de kipfilet, uien, selderij, wortel, knoflook, laurier, kippenbouillon, en kruiden in de slowcooker. Dek af en kook op de hoge stand gedurende 3-4 uur of op de lage stand van 7-8. In het laatste half uur, haal je de kip uit de slowcooker. Laat iets afkoelen, voordat je het in stukjes snijd.
Doe nu de kip terug in de slowcooker. Smelt de boter en olie in een pan. Voeg de bloem toe en laat het mengsel 1 minuut gaarkoken. Voeg de melk onder voortdurend roeren aan dit mengsel toe. Blijven kloppen tot er geen klontjes meer zijn. Laat het mengsel dikker en romiger worden op een laag vuur.
Voeg het mengsel toe aan de soep in de slowcooker. Roer alles goed door elkaar. Voeg extra water of melk toe naar voorkeur als de consistentie te dik is. Breng op smaak met zout en peper en voeg de fijngesneden peterselie toe. Laat nog een paar minuten sudderen.

Deze heerlijke soep smaakt het beste met een goed stuk boerenbrood of een lekker stokbroodje.

Romige kippensoep slowcooker

Print Friendly, PDF & Email
Deel deze blogpost:
Facebook
Twitter
Pinterest
Google+
http://www.gezinoverdekook.nl/recept-snelle-maaltijdsoep-uit-de-slowcooker/
SHARE