Italiaanse broodpuddingDit recept zorgt bij ons altijd voor blije gezichten! Je kunt er eigenlijk allerlei restjes fruit in kwijt, dus wees creatief. Je kan er zelfs noten in verwerken als je wilt of om helemaal los te gaan: stukjes chocolade!
Wat het zo makkelijk maakt is dat je altijd wel wat brood over hebt dat een beetje te oud is, dat kan dan prima in deze broodpudding verwerkt worden. Probeer het eens uit en je huis vult zich binnen de kortste keren met de heerlijke geur van dit nagerecht.

 

4 grote sneden wit- of volkorenbrood, aan een kant beboterd

90 gr. rozijnen, krenten of cranberry’s

1/2 rijpe appel of peer, zonder klokhuis, in kleine stukjes

2 eieren

30 gr. vloeibare honing

1 tl. kleingehakte verse of 1/2 tl. gedroogde salie, rozemarijn of tijm

geraspte schil van 1/2 citroen of kleine sinaasappel

1/2 tl. kaneelpoeder

450 ml. melk

beetje olijfolie

 

Verwarm de oven voor op 180 °C.

 

Snijd de sneetjes brood in tweeen of vieren. Beleg de bodem van een ingevette ovenschotel met een laagje brood, beboterde kant boven. Strooi er wat gedroogd fruit en appel of peer op, leg er weer brood over, dan fruit en zo verder.

Klop eieren honing, kruiden, raspsel en melk in een kom door elkaar en giet over het brood. Laat 30 minuten staan.

Druppel er de olijfolie over en bak het geheel in de oven goudbruin in ca. 30 minuten.

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Deel deze blogpost:
Facebook
Twitter
Pinterest
Google+
http://www.gezinoverdekook.nl/recept-italiaanse-broodpudding/
SHARE