Nieuwe smaken, ingrediënten en gerechten uitproberen in de keuken vind ik heerlijk om te doen. Dat pakt de ene keer beter uit dan de andere keer, maar dat hoort er een beetje bij. En smaken verschillen natuurlijk. Sommige nieuwe gerechten zijn even wennen en andere vind je meteen lekker. Smaakontwikkeling begint al vroeg: babies en peuters hebben zo’n 10 keer proeven nodig voordat ze aan een nieuwe smaak gewend zijn. En dat is dus niet heel veel anders als volwassene.

Maar goed , nu even over kokoskoek. Toen ik dit Indische recept zag had een goed idee van de smaak, ik ben dol op kokos. En de rest van de ingrediënten (suiker en eieren) lieten ook niet veel aan de verbeelding over. Maar dan ketanmeel….wat???… ja, ketanmeel. Ik had er nog nooit van gehoord en moest dus even googelen om er achter te komen dat dit een soort rijstmeel is. Nou dat kon niet mis gaan, dit moest wel erg lekker worden.

Nou, om eerlijk te zijn, het was wel erg lekker, maar ik moet erg wennen aan de structuur van deze koek. Het binnenste is nogal kleverig en dat schijnt zo te horen. Als je dus zoals ik met kokosmakronen in gedachten deze koek gaat eten, dan word je verrast. De koek was niet mislukt, anderen vonden hem lekker, maar ik kan niet wennen aan deze structuur. Of zou ik het dan ook 10 keer moeten proberen?

Indische Kokoskoek (Wingko Babat)

Indische kokoskoek

Ingrediënten:

  • 200 gram gemalen kokos
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 200 gam ketanmeel (bij de toko verkrijgbaar)
  • 2 grote eieren
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 50 gram suiker
  • zout
  • lauw water

ingredienten indische kokoskoek

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 175°C.
  2. Vermeng in een kom de kokos met het ketanmeel, suiker en vanillesuiker.
  3. Roer de eieren en een snufje zout erdoor.
  4. Roer beetje bij beetje lauw water door het mengsel totdat het een mooi glad beslag is.
  5. Leg een vel bakpapier op de bakplaat leggen en schenk het beslag er op.
  6. Bak de kokoskoek in ongeveer 40-45 minuten in de oven.
  7. Laat de kokoskoek op de plaat afkoelen en snijd in stukken.

Indische kokoskoek

 

 

 

 

 

 

 

 

Het recept komt van de site: www.indischegerechten.com

 

Print Friendly, PDF & Email
Deel deze blogpost:
Facebook
Twitter
Pinterest
Google+
http://www.gezinoverdekook.nl/recept-indische-kokoskoek/
SHARE