Indische stoofschotel

 

700 gr. magere hamlappen in dobbelstenen
zout en versgemalen peper
4 eetl. arachideolie
3 uien, in grove stukken
4 teentjes knoflook, gehakt
stukje (3 cm) verse gemberwortel, geraspt
1 rode peper, zonder zaadjes, gehakt
1 blikje tomatenpuree (70 g)
6 eetl. ketjap manis8 dl vleesbouillon (van tablet of uit pot)

 

Voorbereiden:

Verwarm de oven voor op 220°C. Bestrooi het vlees met zout en peper.

Bereiden:

Verhit de olie in een braadpan en bak de vleesblokjes lichtbruin. Roerbak de ui, knoflook, gember en peper 3 minuten mee. Schep de tomatenpuree erdoor en bak nog 1 minuut. Giet de ketjap en bouillon erbij en laat alles aan de kook komen. Het vlees moet onder staan.

Zet de pan of een ovenschaal met deksel in de oven. Verlaag de oventemperatuur na een half uur tot 160°C en stoof nog minimaal 1 uur. Bind de saus eventueel vóór het serveren met allesbinder of maïzena. Heerlijk met basmati rijst en sla

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Deel deze blogpost:
Facebook
Twitter
Pinterest
Google+
http://www.gezinoverdekook.nl/recept-indisch-stoofvlees/
SHARE