Zes jaar geleden begon ik dit blog over eten, recepten en koken met kinderen met onderstaand recept voor Rode Koolschotel Speciaal. Het leek me leuk om alle recepten die hier binnen mijn gezin in de smaak vallen met jullie te delen en daarmee ook allerlei andere tips en trucs. Ik denk namelijk dat er rond etenstijd het meeste gebeurt in een gezin. Zeker rond het avondeten als papa en/of mama thuis komen uit het werk, al dan niet met zoon of dochter van de opvang of BSO, en dan moet er nog eten gekookt worden. Hoewel niet iedereen daar elke dag zin in heeft, is dit wel het moment aan tafel dat de verhalen los komen, althans bij ons wel. Even kletsen over wat er gebeurd is, kleine en grote problemen bespreken en ondertussen een lekker eten. Eten heeft dus niet alleen een voedende functie, maar zeker ook een sociale functie. Even aandacht voor elkaar, omdat er ’s avonds door de één gesport wordt en de ander moet huiswerk maken.

Eten verbindt en eten is leuk, lekker, gezellig, mooi, ontspannend, creatief…. en zo kan ik nog wel even door gaan. Je merkt al dat ik alles wat met eten en voeding te maken heeft gewoon ontzettend interessant vindt. Zo terugkijkend op 5 jaar Gezin over de Kook komt dat denk ik wel naar voren. Hoe leuk is het om na die zes jaar het favoriete recept weer eens naar voren te halen. Nog steeds wordt dit recept regelmatig gemaakt en iedereen die ik het geef reageert eerst verbaasd (nasikruiden, rode kool en aardappelpuree met kaas??), maar is vervolgens net zo enthousiast als wij. Een uitermate geschikt recept voor deze tijd van het jaar, maar ik moet eerlijk bekennen dat wij het ook in de zomer prima te eten vinden.

Ik zou zeggen: probeer dit recept voor rode koolschotel eens uit en laat me weten wat je er van vindt!

 

[Zo begon ik 5 jaar geleden mijn blog:]

Een betere manier om dit blog te starten dan met ons favoriete recept weet ik niet. Ik kwam dit recept een aantal jaar geleden tegen in een tijdschrift en het leek me erg lekker. De combinatie van nasikruiden, rode kool en kaas maakt het bijzonder. Mijn kinderen smullen hiervan en vragen of ze nog meer mogen. Ik maak het ook regelmatig klaar als we gasten te eten krijgen want: makkelijk, snel en lekker. Als ze dan horen wat er in zit, kunnen ze hun oren niet geloven. Dus probeer het uit en ik beloof je: dit zal niet de laatste keer zijn dat je dit recept maakt!

post-rode-koolschotel-min

Rode koolschotel speciaal

– 350 gr. rundergehakt
– zakje nasikruiden (Conimex)(alleen kruiden, dus niet met gedroogde groenten er in)
– 3 zakjes aardappelpuree (eventueel met kaas, anders wat extra geraspte kaas er door roeren)
– grote pot rode kool met appel
– beetje geraspte kaas

Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak het gehakt rul en roer op het laatst de nasikruiden naar smaak erdoor. Bereid de 3 zakjes aardappelpuree volgens de aanwijzingen op het pak. Verdeel in een ovenschaal het gehakt, de rode kool en de aardappelpuree. Bestrooi met een beetje geraspte kaas. Verwarm het gerecht ongeveer 25 minuten in de oven.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Deel deze blogpost:
Facebook
Twitter
Pinterest
Google+
http://www.gezinoverdekook.nl/ons-favoriete-recept/
SHARE