Dit is geen recept voor op je balansdag, maar wat is dit ontzettend lekker! Ik vond dit recept via Pinterest en heb er een eigen versie van gemaakt. Je zou hem iets lighter kunnen maken door de creme fraiche te vervangen door demi-creme fraiche, maar goed aan jou de keuze.

Ingredienten:
250 gram gehakt
1 paprika, in stukjes
1 ui, gesnipperd
1 rode peper, in stukjes
1 blikje mais
1 blik kidneybeans
1 theelepel chilipoeder
1 bekertje creme fraiche
1 potje salsa saus, mild
8 tortilla wraps
12 plakjes cheddar
geraspte oude kaas

 

Bereidingswijze:

Warm de oven voor op 175 graden. Verhit in een pan wat olijfolie of boter en rul het gehakt. Voeg de ui, peper en paprika toe en bak nog ongeveer 4 minuten. Voeg nu de chilipoeder toe, roer goed door. Doe nu de mais en de bonen er bij en warm alles goed op.
Meng in een kommetje de salsasaus en de creme fraiche.
Vet een ovenschaal in. Doe wat van het gehaktmengsel in de schaal, een tortilla, wat crème fraiche mengsel, gehaktmengel, kaas en cheddar, tortilla enz. Eindig met creme fraiche mengsel en cheddar en geraspte kaas. Dek af met aluminiumfolie en zet 25 minuten in de oven. Haal het folie er af en laat de kaas in ongeveer 10m minuten een kleurtje krijgen. Zet eventueel nog even onder de grill. En nu smullen maar!! Lekker met sla.

Je kunt natuurlijk allerlei variaties maken van wat je nog in huis hebt. En ik heb de tortilla’s op maat gescheurd, maar als je een ronde ovenschaal hebt in precies het juiste formaat…. super!!

 

Print Friendly, PDF & Email
Deel deze blogpost:
Facebook
Twitter
Pinterest
Google+
http://www.gezinoverdekook.nl/mexicaanse-lasagne/
SHARE