Om snel het vakantie gevoel te krijgen vind ik het heerlijk om te kiezen voor tropische smaken. Vandaar dat het derde recept in de serie “Koken op de camping” de smaken van banaan en ananas combineert. Een beetje een Caribisch gerecht dat zeer goed smaakt op een warme zomer avond. En dat glaasje witte wijn kun je natuurlijk ook vervangen door water, of liever nog kippen- of groentebouillon.

Door de banaan en de ananas is dit gerecht ook zeer geliefd bij kinderen, want een lekkere zoete smaak doet het altijd goed. Dit gerecht bevat nog niet voldoende groente, dus je zou het kunnen serveren met een frisse salade of knapperige sperzieboontjes.

Camping recept - Tropische kipschotel

Ingrediënten:

400 gram kipfilet
200 gram rijst naar keuze
2 eetlepels zonnebloemolie
2 niet te rijpe bananen
1 prei
1 blikje ananas
1 eetlepel ketjap
peper en zout
1 glaasje witte wijn

Bereiding:

Kook de rijst volgens de verpakking. Snijd de kipfilet in stukjes en bak dit in de hete olie. Snijd ondertussen de prei in ringetjes en voeg dit aan de kip toe. Als het geheel bijna gaar is doe je er de stukjes ananas en de banaan in plakjes bij en bak je dit even mee. Als laatste doe je er de witte wijn, ketjap en peper en zout bij en laat dit nog een paar minuutjes sudderen.

Tip:

Gebruik meergranen rijst voor nog meer smaak.
Je kunt de wijn ook vervangen door groenten- of kippenbouillon, hoewel het meeste van de alcohol al is verdampt als je dit gerecht opdient.

Print Friendly, PDF & Email
Deel deze blogpost:
Facebook
Twitter
Pinterest
Google+
http://www.gezinoverdekook.nl/koken-op-de-camping-tropische-kipschotel/
SHARE