Het tweede recept uit de serie “Koken op de camping” is een heerlijke pasta. Macaroni is zo’n gerecht dat bijna iedereen wel maakt op vakantie. Makkelijk snel te maken en bekende ingrediënten. Je kunt natuurlijk een zakje kant en klaar saus meenemen, maar ik wil je hier laten zien dat je ook op vakantie de pakjes en zakjes best thuis kunt laten. Met wat kruiden en ingrediënten die je op plaats van bestemming prima kunt kopen in een willekeurige supermarkt kun je prima uit de voeten. Doordat deze pasta lekker romig en zacht is vinden ook kinderen dit gerecht om te smullen. Daarnaast is dit ook typisch zo’n gelegenheid waarbij ze je even kunnen helpen. Het snijden van de ham is zo’n leuk klusje en het knippen van de peterselie is ook dankbaar werk. En daarna: smullen van een heerlijke maaltijd!

Campingrecept - Romige Italiaanse macaroni

Ingrediënten:


2 eetlepels zonnebloemolie
500 gram champignons
1 teentje knoflook
250 gram ham (dikke plak, blokjes of uit blik)
200 gram pasta naar keuze
1 pakje slagroom
bouillonblokje
peterselie

Bereiding:

Kook de pasta volgens de verpakking. Snijd de champignons in plakjes. Snijd de ham indien nodig in blokjes. Snijd de knoflook in kleine stukjes.

Verhit de olie en bak de ham kort aan. Voeg de plakjes champignon en knoflook toe en bak deze even mee. Room toevoegen en een bouillonblokje naar smaak erbij verkruimelen. Voeg zoveel water toe totdat de saus de gewenste dikte heeft. Wanneer de pasta klaar is roer je deze door de saus en warm alles nog even door. Knip de peterselie er boven en roer door de saus. Buon appetito!

Tip:

Je kunt er ook reepjes ijsbergsla overheen doen.

Print Friendly, PDF & Email
Deel deze blogpost:
Facebook
Twitter
Pinterest
Google+
http://www.gezinoverdekook.nl/koken-op-de-camping-romige-italiaanse-macaroni/
SHARE