In Mexico weten ze wat lekker eten is en de Mexicaanse bonenschotels zijn dan ook zeker niet alleen voor in de winter. Ook op vakantie in het zonnetje voor je tent is zo’n schotel makkelijk te maken en heerlijk met een frisse salade. Een bonenschotel is daarnaast ideaal om restjes in te verwerken of je eigen fantasie op los te laten. Dus kom je een heerlijke groente tegen op de lokale markt, aarzel dan niet en verwerk hem in deze schotel.

Doordat je dit recept kunt opleuken met tortilla chips, maak je er voor iedereen en dus ook voor de kinderen een feestje van!

Campingrecept - Mexicaanse Maaltijd

Ingrediënten:

2 eetlepels zonnebloemolie
300 gram rundergehakt
1 kleine prei
2 uien
2 teentjes knoflook
1 theelepel gedroogde tijm
1 blik tomatenblokjes
1 blikje maïs
1 theelepel chilipoeder
1 groot blik kidney bonen
Zout en peper
Geraspte kaas
Tortilla chips

 

Bereiding:

Snijd de prei in reepjes en was deze goed. Snipper de uien en de knoflook.

Verhit de zonnebloemolie en bak het gehakt rul. Voeg de prei en uien toe en bak deze nog een paar minuten mee.

Doe nu het blik tomatenblokjes inclusief sap, de maïs en de tijm er bij en laat ook dit een paar minuten sudderen. Roer als laatste het chili poeder en het uitgelekte blik kidney bonen er door. Roer alles door elkaar en warm het geheel zo’n 5 minuten goed door. Breng op smaak met zout en peper naar wens.

Strooi voor het serveren de geraspte kaas over het gerecht, zodat het een beetje smelt. Als je tortilla chips hebt, kun je de pan hiermee een mooi zonnig tintje geven. En het is nog lekker ook.

Eet smakelijk!

Tips:

  • Chilipoeder te pittig? Vervang het door paprikapoeder.
  • Kidney bonen kun je ook vervangen door bruine bonen
  • Hoewel blokjes tomaten uit blik meer smaak hebben, kun je ze ook vervangen door verse tomaten.
  • Dit gerecht is heerlijk met een frisse salade en een stuk stokbrood.
Print Friendly, PDF & Email
Deel deze blogpost:
Facebook
Twitter
Pinterest
Google+
http://www.gezinoverdekook.nl/koken-op-de-camping-mexicaanse-maaltijd/
SHARE