Aardappels koken op de camping doen veel mensen niet omdat het zoveel tijd in beslag neemt. Toch is een aardappeltje op zijn tijd best lekker. Vandaar dat ik dit recept bedacht dat lekker makkelijk en snel te maken is in 1 pan. Dus ook op de skottelbraai zou je dit kunnen doen als je wilt.

Het grappige is dat kleine gehaktballetjes het altijd goed doen bij kinderen. Ik weet niet waarom, maar op de één of andere manier is dit altijd weer een winnende combinatie. Ik hoop dat dit gerecht jouw kinderen net zo goed smaakt als de mijne.

Gekruide krieltjes met gehaktballetjes

Ingrediënten:

2 eetlepels zonnebloemolie
700 gram minikrieltjes
350 gram gehakt
1 rode paprika
2 uien
1 ei
1/2 theelepel paprikapoeder
1/2 theelepel kerriepoeder
1 theelepel tijm
zout en peper

Bereiding:

Meng het gehakt met het ei, de paprika poeder en de kerriepoeder. Draai er kleine balletjes van, ongeveer even groot als de krieltjes.

Verhit de zonnebloem olie in een ruime pan en bak de gehaktballetjes rondom aan. Voeg de krieltjes toe en schud alles goed om. Laat dit garen op een matig vuur.

Snijd ondertussen de paprika en de uien in kleine stukjes. Voeg dit toe wanneer de krieltjes bijna gaar zijn. Doe de tijm er bij en roer alles door elkaar. Laat dit samen nog een paar minuten garen. Indien nodig kun je nog een beetje zout toevoegen.
Eet smakelijk!

Als groente kun je bij dit gerecht een lekkere Italiaanse salade maken met basilicum en blokjes mozzarella bijvoorbeeld. Maar natuurlijk zijn Hollandse sperziebonen ook een prima aanvulling.

Tip:

  • Mijn kinderen zijn dol op sausjes, die van jou ook? Dan zou je de fles ketchup hierbij op tafel kunnen zetten
Print Friendly, PDF & Email
Deel deze blogpost:
Facebook
Twitter
Pinterest
Google+
http://www.gezinoverdekook.nl/koken-op-de-camping-gekruide-krieltjes-met-gehaktballetjes/
SHARE