dat ik hier de laatste blogpost op schreef. Niet in de laatste plaats vanwege allerlei werkzaamheden is het schrijven er toch een beetje bij gebleven. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan, dus ik wil dit ook weer een beetje nieuw leven in blazen. Laat ik dan ook gelijk maar goed beginnen met een overheerlijke appeltaart die ik zojuist uit de oven heb gehaald. Super makkelijk te maken en ook erg geschikt om er zelf je eigen draai aan te geven.

Ingrediënten:

3 Elstar appels
200 gram suiker
250 gram zelfrijzend bakmeel
125 gram roomboter
1 ei

Optioneel:
75 gram hazelnoten, gehakt
2 eetlepels gemalen kaneel
1 theelepel citroenrasp
1 theelepel vanille extract

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de appel en haal het klokhuis er uit. Snijd de appel in partjes en daarna in blokjes van ongeveer 1 centimeter. Doe de appel in een grote kom. Voeg hier de suiker en het zelfrijzend bakmeel bij en eventueel de optionele ingrediënten.

Laat de boter in een pannetje of in de magnetron smelten. Klop het ei door de boter en voeg dit samen toe aan het appelmengsel. Roer alles door elkaar totdat je een samenhangend geheel hebt. Bekleed een ovenschaal of taartvorm met bakpapier en schep het mengsel er in. Strijk glas en zet het in de oven. Na ongeveer 50 minuten is je appeltaart klaar. Check even of een saté prikker er schoon uit komt anders laat je de schaal nog even langer in de oven staan.

Print Friendly, PDF & Email
Deel deze blogpost:
Facebook
Twitter
Pinterest
Google+
http://www.gezinoverdekook.nl/het-is-alweer-even-geleden/
SHARE