Hoe leuk is dat? Een aantal maanden geleden werd ik benaderd of ik wilde meewerken aan een artikel in het magazine van de supermarkt Coop “Aan de keukentafel”. De vraag was of ik een lekker makkelijk recept wist dat met en door kinderen gemaakt kan worden.

Hier word ik dan zo enthousiast van! Natuurlijk weet ik een lekker recept. Het eerste wat me te binnen schoot was een recept dat ik vroeger zelf met mijn moeder maakte en dat jarenlang bij ons op tafel heeft gestaan. Inmiddels staat het ook bij mij op tafel en we noemen het vrolijke macaroni.

En dit recept staat nu dus in “Aan de keukentafel” van de Coop. Daarnaast staan er ook nog een aantal tips in van mij over de veiligheid met kinderen in de keuken èn als uitsmijter een manier om verse kruiden snel te drogen in de magnetron. Dit was ik eens tegengekomen op internet en werkt perfect.

Sinds vandaag ligt het magazine in de winkels en is ook online te bekijken. En stiekem ben ik best wel een beetje trots, toch leuk als je voor zoiets gevraagd word en er een supermooi artikel uit komt!

Vrolijke Macaroni

Vrolijke macaroni

200 gram macaroni
Klein scheutje olijfolie
200 gram ham dikke plakken
100 gram belegen kaas
3 grote vleestomaten
3 takjes peterselie
1 blikje mais
1 blikje doperwten
Klontje boter

Kook de macaroni zoals op de verpakking staat. Doe het blikje mais en de doperwtjes samen in een pan en verwarm dit rustig op middelmatig vuur (niet koken). Ondertussen snijd je de ham in kleine blokjes. Dit kan een kind ook prima doen, het mes hoeft niet scherp te zijn. Snijd de kaas in even grote blokjes als de ham. Was de tomaten en snijd deze ook in blokjes. Bak je blokjes ham in een pan met anti aanbaklaag kort totdat ze net een beetje beginnen te bruinen. Doe de blokjes tomaten bij de ham en verwarm nog een minuutje mee.

Giet de macaroni af en doe deze in een verwarmde schaal, giet er een klein scheutje olijfolie bij. Voeg de ham, tomaten en de blokjes kaas toe. Giet de doperwtjes en mais af en doe dit bij. de macaroni. Roer alles goed door met een klein klontje boter. Knip de peterselie er boven en roer alles nog een keer goed door.

Eet smakelijk!

Naar wens kun je ook wat worteltjes of gele paprika toevoegen om het geheel nog meer kleur te geven.

Print Friendly, PDF & Email
Deel deze blogpost:
Facebook
Twitter
Pinterest
Google+
http://www.gezinoverdekook.nl/gezin-over-de-kook-in-coop-magazine/