Eigenlijk wil ik dit geheim niet prijsgeven, want dan is de voorraad bij de Action namelijk in no-time op. Maar ik wil jullie dit superlekkere èn gezonde tussendoortje toch niet onthouden.

Al struinend door de Action hier in de buurt kwam ik halverwege vorig jaar een paar van deze zakjes gevriesdroogd fruit tegen. Je kunt ze krijgen in de smaken appel, peer, perzik en aardbei. Nieuwsgierig geworden naar dit gevriesdroogde fruit, nam ik er van elk één mee. Thuis het eerste zakje maar eens uitproberen. Ik heb de achterkant eens goed bekeken, maar er zit echt alleen maar fruit in. Niks met extra suiker, kleurstoffen of andere toevoegingen. Gewoon alleen maar fruit, dat door vriesdrogen het vocht is verloren. En ik moet zeggen: dat doet niks af aan de smaak. Ik ben vooral fan van de aardbeien. Lekker zoet en knapperig. De peer en perzik zijn wat zachter van smaak en structuur en ook de appel is erg smakelijk.

Op deze manier kun je nog eens wat variatie aanbrengen in je dagelijkse fruitinname. Het grootste gedeelte van de vitaminen blijft namelijk behouden. Doordat het heel licht is kun je het makkelijk meenemen, ideaal voor op reis, op je werk of onderweg. En extra voordeel: kinderen vinden dit ook erg lekker. Nu hebben die van mij geen enkele moeite met fruit eten en er gaan hier dan ook kilo’s appels doorheen, maar zo’n zakje is ook wel interessant. Rik had deze week een zakje met appel mee naar de TSO. Hij kreeg gelijk de vraag of dat geen chips waren (want streng verboden). Pas nadat hij het zakje had laten zien geloofden ze hem!

Gevriesdroogd fruit

 

 

 

 

 

 

 

 

In ieder geval zijn de zakjes van Crispy Crisps voor €0,69 per stuk te koop bij de Action.

Print Friendly, PDF & Email
Deel deze blogpost:
Facebook
Twitter
Pinterest