Pasen is al weer even voorbij, we hebben genoten van het weer….ehhh of toch niet? We hebben in ieder geval wel genoten van gezellig samenzijn met vrienden en familie, koken, lekker eten en inderdaad een eitje hier en daar. Veel mensen hebben te veel eieren gehaald en nu moeten deze op. Met deze eieren kun je natuurlijk van alles maken, van heerlijke cakes tot gewoon een eitje in plakjes over de sla. Maar ook voor kinderen is er voldoende te doen met eieren, wat dacht je van deze eiersalade? Makkelijk te maken, zelf op smaak te brengen met verschillende kruiden en elk kind kan dit bijna zonder hulp doen. Maar eerst moeten de eitjes hard gekookt worden.

Eieren koken is bij ons jarenlang een grote puzzel geweest. Niet zozeer dat we niet wisten hoe het moest, of dat we geen harde of zachte eieren konden maken. Nee, bij ons was het pellen steevast een crime. De eierschaal bleef in kleine stukjes aan het ei plakken, waardoor pellen daadwerkelijk een hels karwei werd en er meer ei aan de schaal bleef hangen dan dat er daadwerkelijk in onze mond belandde.

Alle tips en trucs er op nagelezen en uitgeprobeerd: de eieren zouden niet vers genoeg zijn. Ik ben nog net niet achter de kip gaan liggen, maar we hebben een kakelvers ei gekookt: geen verschil. De eieren zouden té vers zijn. Dus eieren die tegen de houdbaarheidsdatum aan zaten, gekookt: geen verschil. De eieren goed laten schrikken na het koken met ijskoud water, deden we al: geen verschil. Eieren met het water opzetten en koken of juist de eieren pas in het water doen als dat kookt: je raadt het al geen verschil. Maar na veel trials and errors hebben we dan nu “het ei van Columbus” (sorry dit was gewoon een inkoppertje): de eierkoker! Wat een uitkomst is dit. Niet meer in een pannetje, maar in de eierkoker, beetje water en na een paar minuutjes zijn je eitjes klaar. En zonder plakkerige eierschil!

Dus als je nog eieren moet koken en je loopt tegen dezelfde problemen aan als wij, dan is dit misschien wel de ultieme tip: koop een eierkoker voor een paar euro en je bent verlost van al je problemen. Oké, niet al je problemen, maar wel van een irritatiemomentje in de ochtend.

 

Makkelijke eiersalade

Eiersalade in een schaaltje

 

Ingredienten:

4 hardgekookte eieren

2 eetlepels mosterd

4 eetlepels fritesaus

halve theelepel kerriepoeder

peper en zout

1 theelepel verse bieslook

 

Hoe maak je deze eiersalade?

Kook de eieren hard en laat ze afkoelen. Snijd de eieren met de eiersnijder in plakjes en daarna keer je de eieren een kwartslag en snijd je ze nog een keer tot smalle reepjes. Uiteraard kan dit ook met een mes, maar met de eiersnijder is het sneller en veiliger.

Doe de eieren, mosterd, fritessaus, kerriepoeder in een schaaltje en roer alles goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout en roer er de verse bieslook door heen.

Heerlijk op een toastje, maar ook op brood smaakt deze eiersalade superlekker.

Print Friendly, PDF & Email
Deel deze blogpost:
Facebook
Twitter
Pinterest
Google+
http://www.gezinoverdekook.nl/eieren-over-je-kind-kan-deze-heerlijke-eiersalade-maken/
SHARE