Dit weekend las ik dat de bedenker van Nutella, Michele Ferrero (89), is overleden. Triest nieuws natuurlijk voor de familie, maar gelukkig heeft hij in tegenstelling tot zijn broer een respectabele leeftijd mogen bereiken. Zijn ouders gingen in de Tweede Wereldoorlog hazelnotenpasta maken in hun patisserie, omdat er weinig chocolade voor handen was. Dit familierecept is de basis voor de Nutella die we nu nog met z’n allen eten. Overigens komen er nog meer bekende merken uit de koker van Ferrero: Mon Chérie, Kinder Chocolade, Tic Tac en natuurlijk Ferrero Rocher. Blijkbaar doen deze merken het behoorlijk goed, want met ruim 20 miljard euro was Ferrero waarschijnlijk de rijkste Italiaan. De familie leeft volgens het motto: ”werken, scheppen en geven”. Volgens de Italiaanse media uitte dat laatste zich in geld voor liefdadigheid en goede arbeidsvoorwaarden voor werknemers. Maar goed terug naar de Nutella dus. Ik heb hier een recept voor je met dit heerlijke goedje, dus geen boterhammen met pasta meer in de lunchbox, maar deze lekkernij maken als verrassing bij het ontbijt!

Opgerolde aardbei Nutella wentelteefjes
Nutella wentelteefjes 

Ingrediënten

6 plakjes vers wit casino brood, zonder korst
½ bakje aardbeien, in kleine blokjes
4½ eetlepel Nutella (of andere chocoladepasta)
¼ kopje witte basterdsuiker
1 eetlepel boter

1 ei (groot)
2 eetlepels melk
Snufje zout

 

Bereiding
Meng het ei, melk en zout in een kom en giet het in een diep bord.
Doe de suiker op een klein bord.
Gebruik een deegroller om het brood plat te rollen. Zo kun je ze makkelijker oprollen (en blijven ze opgerold).
Smeer op elk sneetje brood ongeveer ¾ eetlepel Nutella.
Verspreid de aardbeien langs de onderkant van elk stukje brood.

Rol het brood nu op, de Nutella zorgt dat deze dichtgeplakt blijft.
Smelt de boter in de pan op matig hoog vuur.
Rol elke broodrol door het eimengsel en schud overtollig ei er af. Leg de rol dan in de pan. Herhaal met de rest van de rollen.
Bak ongeveer 4 minuten tot elke kant goudbruin is, draai elke minuut.
Haal uit de pan en rol het direct door de suiker.
Serveer direct, terwijl ze nog warm zijn.

Bron: Recipetin eats 

 

Print Friendly, PDF & Email
Deel deze blogpost:
Facebook
Twitter
Pinterest
Google+
http://www.gezinoverdekook.nl/een-heerlijk-nutella-ontbijt-of-brunchrecept/
SHARE