De barbecue (of makkelijker BBQ) is niet meer weg te denken bij de meeste gezinnen. En met wat beter weer in aantocht kun je weer gebruik maken van je buitenkeuken. En op de één of andere manier zijn het toch altijd de mannen die ineens in actie willen komen als vlees geroosterd moet worden. Je kunt er hele theorieën op los laten over dat het vuur de oerman naar boven haalt en dat hij daarom zo graag achter de barbecue staat, feit blijft dat barbecuen erg gezellig is.

We hebben sinds een jaar een echte Cobb BBQ. Aangestoken (no pun intended) door een fanatieke collega kocht ik hem vorig jaar als vaderdag cadeau voor mijn man. Klein, handig en makkelijk mee te nemen. Geen gedoe met kooltjes, maar toch lekker fikkie stoken. Ontzettend snel warm en dus ook niet tijden wachten, wapperen, blazen en andere capriolen om de kooltjes toch maar goed heet te krijgen. Je begrijpt het al, wij zijn ook fan. En blijkbaar werkt het niet alleen op mij aanstekelijk, want inmiddels zijn er meerdere familieleden om en schaffen ook deze bbq aan. (Note to self: aandelen Cobb kopen!)

Oké, met de barbecue in het achterhoofd moest er natuurlijk ook wat lekkers verzonnen worden. Geïnspireerd door de vakantie en verschillende vakantielanden, bedacht ik deze Italiaanse burger. Superlekker, makkelijk te maken het brengt de bekende Italiaanse smaken goed samen. Heerlijk om thuis van te genieten, maar ook prima om op de camping te maken.

Italiaanse Burger

Italiaanse burger ingredienten

Ingrediënten

Voor de burger:
600 gram half-om-half gehakt (wil je iets magerder, dan kan rundergehakt ook goed)
75 gram Parmezaanse kaas, geraspt
5 zongedroogde tomaatjes op olie, uitgelekt en fijn gesneden
Verse tijm, 5 takjes, alleen de blaadjes gebruiken
Peper en Zout naar smaak

Mozarella, in plakjes gesneden
Tomaat, in plakjes gesneden
Italiaanse bol of Ciabatta, 4 of 5 stuks
Basilicum
Rode pesto

 

 

 

Bereiding

Italiaanse burger verticaalMeng alle ingrediënten voor de burger goed door elkaar eb vorm hier 4 of 5 dikke hamburgers van. Zorg dat de burgers goed koud zijn voor het grillen. Grill de burgers 3 tot 4 minuten per kant tot ze door en door gaar zijn. Leg de laatste minuut een plak mozarella op de burger, zodat hij net een beetje smelt. Grill eventueel plakjes tomaat.

Snijd ondertussen de Italiaanse bollen open en besmeer de onderste helft met een laagje rode pesto. Leg de burger met mozzarella hierop en vervolgens de plakjes tomaat. Een paar blaadjes basilicum maken deze burger helemaal af.

Serveer met wat frisse ijsbergsla.

Buon Appetito!

Print Friendly, PDF & Email
Deel deze blogpost:
Facebook
Twitter
Pinterest
Google+
http://www.gezinoverdekook.nl/bbq-italiaanse-burger/
SHARE