Deze heerlijke kip-stoofschotel maken we al een tijdje, door de milde smaak vinden de meeste kinderen hem superlekker. Je zou de saus wat pittiger kunnen maken door er een fijngesneden rode peper aan toe te voegen. De kids kunnen prima helpen bij het  klaarmaken: snijden van paprika, roeren en toevoegen van de ingrediënten. Ach en een lesje anatomie van de kip kan er natuurlijk ook aan gekoppeld worden…

Ingrediënten:Baskische kip

4 kippenbouten
2 el. olijfolie
2 tenen knoflook
1 ui gesnipperd
1 plak serranoham 75 gr.
1 rode paprika in stukjes
1 groene paprika in stukjes
1 tl pikant paprikapoeder
3 dl. gezeefde tomaten
2 dl. witte wijn
3 takjes peterselie

Snijd de ham in blokjes. Bestrooi de kippenbouten met zout en peper. Verhit de olie in een ruime braadpan en braad de kippenbouten rondom aan. Neem ze uit de pan en leg ze op een bord. Bak in het bakvet de knoflook en ui 30 seconden. Voeg de blokjes ham en paprika toe en bak alles al omscheppend 2-3 minuten. Leg de kip weer in de pan. Voeg het paprikapoeder en de gezeefde tomaten toe. Schenk de wijn er bij en schep alle ingredienten om. Leg een deksel op de pan en laat de kip 60 minuten zachtjes stoven tot hij gaar is. Voeg zout en peper naar smaak toe. Je kunt de saus eventueel wat binden. Strooi er de peterselie over. Lekker met ijsbergsla en rijst.

Print Friendly, PDF & Email
Deel deze blogpost:
Facebook
Twitter
Pinterest
Google+
http://www.gezinoverdekook.nl/baskische-kip-met-serranoham-en-paprika/
SHARE